#eenhuiskopeninfrankrijk

5 websites voor het zoeken van een huis in Frankrijk. Met tips.

Place de la Mairie, 66470 Sainte-Marie-la-Mer, Frankrijk

Als je droomt van een huis in Frankrijk, zijn er talloze websites die je kunnen helpen bij je zoektocht. Wij hebben onlangs zelf dit avontuur doorlopen en delen graag onze ervaringen en tips om jou op weg te helpen.

 

Websites die wij hebben gebruikt

Hier zijn de websites die wij hebben gebruikt tijdens onze zoektocht naar een huis in Frankrijk:

 1. LeBonCoin: Een van de grootste platforms in Frankrijk voor zowel vastgoed als andere aankopen. De site biedt een breed scala aan woningen, van stadsappartementen tot landelijke boerderijen.

 2. Bien’ici: Dit innovatieve platform heeft een moderne aanpak en veel zoekopties, waardoor je gemakkelijk kunt filteren op basis van jouw specifieke criteria.

 3. ParuVendu: ParuVendu staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide aanbod aan vastgoedopties.

 4. Properstar: Ideaal voor internationale kopers, deze site biedt uitgebreide informatie en ondersteuning in meerdere talen.

 5. Green-Acres: Deze site richt zich vooral op buitenlanders die op zoek zijn naar een woning in Frankrijk en biedt een grote selectie aan eigendommen in verschillende regio’s.

Hoe wij onze zoektocht hebben aangepakt

 

1. Definieer je Criteria

Voordat we begonnen met zoeken, hebben we eerst onze criteria duidelijk gedefinieerd. Dit hielp ons om gericht te zoeken en onze tijd efficiënt te benutten. Onze belangrijkste criteria waren:

 • Locatie: We wilden een woning in de regio rond Perpignan vanwege de prachtige natuur en de nabijheid van de Pyreneeën.
 • Type Woning: Een vrijstaand huis met een tuin was voor ons ideaal.
 • Budget: We stelden een duidelijk budget vast, inclusief een buffer voor extra kosten zoals notariskosten en eventuele renovaties.
 • Specifieke Wensen: Zaken zoals een zwembad, voldoende slaapkamers, en nabijheid van voorzieningen waren voor ons belangrijk.|

2. Gebruik van Filters

Elk platform biedt uitgebreide filteropties die je kunt gebruiken om je zoekresultaten te verfijnen. Dit heeft ons enorm geholpen om snel de juiste woningen te vinden. We filterden onder andere op:

 • Prijsklasse
 • Aantal slaapkamers en badkamers
 • Oppervlakte van het perceel
 • Specifieke kenmerken zoals een zwembad of garage

3. Contact Leggen via de Websites

Veel platforms bieden contactopties direct via hun website. Dit is een zeer handige functie om extra informatie te verkrijgen over de woningen waarin je geïnteresseerd bent. We hebben regelmatig contact opgenomen met verkopers en makelaars om vragen te stellen en meer details te krijgen. Dit hielp ons om een goed beeld te krijgen van de woning voordat we besloten een bezichtiging te plannen.

Onze Tips voor een Succesvolle Zoektocht

 1. Vergelijk Verschillende Websites: Elke website heeft zijn eigen voordelen en unieke aanbiedingen. Het loont de moeite om meerdere sites te gebruiken en te vergelijken.
 2. Wees Flexibel: Sta open voor nieuwe ideeën en wees bereid je criteria aan te passen als je nieuwe informatie krijgt of als je interessante opties tegenkomt.
 3. Noteer Belangrijke Informatie: Houd een lijst bij van de woningen die je interessant vindt, inclusief details zoals locatie, prijs, en contactinformatie van de verkoper. 

Met deze aanpak hebben wij succesvol ons droomhuis gevonden in Frankrijk. We hopen dat deze tips en onze ervaringen je helpen bij je eigen zoektocht. Veel succes!

Blijf op
de hoogte