#eenhuiskopeninfrankrijk

Onze Zomerse Ontdekkingsreis in Frankrijk

Het strand van Collioure met de bergen op de achtergrond voor de site een huis kopen in Frankrijk
Tijdens onze zomervakantie in Argelès-sur-Mer verkenden we de mogelijkheid van wonen in Frankrijk, waaronder pittoresk Collioure en levendig St. Cyprien, overwegend tussen de toeristische charme en praktische overwegingen voor toekomstige vestiging.

Van Toerist naar Toekomstig Bewoner in Argeles-sur-Mer. De eerste stappen naar een huis kopen in Frankrijk.

De zomervakantie is voor velen een tijd van ontspanning en ontsnapping, maar voor ons had het dit jaar een extra dimensie. Tijdens onze reis naar Argelès-sur-Mer, een bruisende toeristische bestemming, ervoeren we de plek met een nieuwe blik – niet slechts als vakantiegangers, maar als toekomstige bewoners. We willen tenslotte een huis kopen in Frankrijk.

Argelès-sur-Mer heeft ongetwijfeld haar toeristische charmes, maar wat me vooral opviel, was de bedrijvigheid. Het idee om enkele maanden per jaar onderdeel te zijn van deze levendige gemeenschap trok me enorm. Bovendien suggereert de populariteit van deze locatie mogelijkheden voor toekomstige inkomsten, bijvoorbeeld door vakantieverhuur.

Tijdens ons bezoek trokken we er ook op uit naar Perpignan, een stad die alles lijkt te hebben. De perfecte mix van cultuur, winkels en de onmiskenbare Zuid-Franse sfeer maakt het tot een plek waar ik graag meer tijd zou doorbrengen.

Ons bezoek aan Sainte-Marie-Plage voelde als een duik in een andere wereld. De relaxte surfsfeer en het rustige tempo waren een aangename verandering van de drukte. St. Cyprien, met zijn uitgestrekte zandstranden en overvloed aan horecagelegenheden, bood een balans tussen rust en activiteit. Wij hebben hier nog heerlijk aan het strand gegeten bij Le Maillol Café.

Canet, hoewel we het dit keer oversloegen, blijft een mysterie. Eerdere herinneringen suggereren een drukke bestemming, maar misschien verdienen de plek en haar geheimen een nieuwe kans.

En dan, hoe kunnen we Collioure vergeten? Op slechts een steenworp afstand van Argelès-sur-Mer ligt dit pittoreske kustplaatsje, dat ooit de muze was van vele kunstenaars zoals Matisse en Derain. De kronkelende geplaveide straatjes, de kleurrijke gevels en het majestueuze Château Royal aan de zeezijde gaven ons een sprookjesachtig gevoel. Ilja Gort heeft hier nog voor zijn TV-programma het Hotel Les Templiers bezocht. Het hotel waar vele schilders, waaronder Henri Matisse, verbleven.

Tijdens onze wandelingen door Collioure werden we vaak verleid door de geur van versgebakken brood, de levendige marktstalletjes en de serene klanken van lokale muzikanten die op straathoeken speelden. Het stadje biedt een perfecte mix van geschiedenis, kunst en een ontspannen Mediterrane sfeer. We konden het ons levendig voorstellen: een luie zondagochtend doorbrengen in een café aan het water, genieten van de zon en kijken naar de vissersboten die de haven in- en uitvaren.

Collioure is zonder twijfel een plaats waar onze harten sneller van gaan kloppen. Het roept beelden op van zomeravonden met wijn en kaas, terwijl de ondergaande zon de hemel in een oranje-roze gloed zet.

Hotel de Ville Argelès-sur-Mer
Focus contact Sainte Marie Immobilier

De Franse Taal: Een Oude Vlam Opnieuw Ontstoken

Het leren van een nieuwe taal, of in ons geval het herleren, is altijd een avontuur op zich. Ondanks onze eerdere ervaringen met Frans, hebben Marieke en ik besloten dat een opfriscursus geen kwaad kan. Marieke’s VWO-achtergrond en mijn ervaring bij een Frans bedrijf geven ons weliswaar een voorsprong, maar om volledig te integreren in de Franse cultuur is een solide taalvaardigheid onmisbaar.

Met de aanmelding voor een cursus bij de Volksuniversiteit hebben we onszelf uitgedaagd om ons Frans naar een hoger niveau te tillen. Tussen onze dagelijkse routines proberen we tijd te vinden voor Franse films, kranten en literatuur. Het is een evenwichtsoefening, maar een die de moeite waard is.

Voorkant Sainte Marie Immobilier

Deskundige Hulp: Een Wegwijzer in de Franse Vastgoedjungle

De voorbereidingen voor onze droom vergen meer dan alleen het vinden van de perfecte locatie en het opfrissen van onze taalvaardigheden. Ik ben recentelijk in gesprek gegaan met twee Nederlandse makelaars/juristen die expertise hebben in de Franse vastgoedmarkt. Hun belofte van fullservice begeleiding klinkt verleidelijk. Deze experts lijken de stress van het navigeren door Franse bureaucratische processen te kunnen minimaliseren, maar dit gemak komt natuurlijk tegen een prijs.

Binnenkort ontmoet ik beide partijen persoonlijk om een weloverwogen keuze te maken over wie ons het beste kan begeleiden. Ik ben enthousiast om in een toekomstige blogpost meer te delen over deze ontmoetingen en onze beslissingen.

Bedankt voor het vergezellen van ons op dit spannende pad richting een nieuw hoofdstuk in Frankrijk. We hopen dat onze verhalen, zowel de triomfen als de tegenslagen, je zullen inspireren en informeren. Blijf ons volgen voor meer updates! Tot de volgende keer!

Blijf op
de hoogte