Over het project

#eenhuiskopeninfrankrijk

Een straatje in Collioure
Zicht op de berg Canigou

Droom je van een huis in het prachtige Frankrijk, terwijl je ook geniet van je huidige leven in Nederland? Volg ons avontuur, van het idee tot de uitvoering, en ontdek hoe wij deze balans proberen te vinden in de schilderachtige Pyrénées-Orientales.

Het Idee:
Levend tussen Twee Werelden

Het idee was eenvoudig, maar toch complex: een huis vinden in de Pyrénées-Orientales, dicht bij de zee en op een levendige plek, maar ook ons huis in Nederland behouden. We zijn niet zeker hoe dit zich zal ontvouwen. Misschien wordt het een vakantiehuis, misschien een deeltijdverblijf of zelfs een permanente woning. De charme van het onbekende is dat de toekomst open blijft, en we zijn enthousiast over de mogelijkheden en avonturen die op ons pad komen.

Over Ons:
De Ontdekkingsreizigers, Marc en Marieke

Hallo! Ik ben Marc, de maker van deze website, en samen met Marieke vormen we het hart van dit avontuur. We zijn geen vreemden in de regio; onze vakanties hier hebben de liefde voor deze plek aangewakkerd. Binnenkort bezoeken we Pyrénées-Orientales buiten het seizoen om de ware sfeer van deze regio te ervaren. Onze speurtocht naar het perfecte huis is voornamelijk online: van makelaarswebsites tot vastgoedplatforms als Bienici en Properstar, en marktplaatsen zoals Le Bon Coin en ParaVendu. Algemene informatie over Frankrijk vind ik vaak op Allepaginas.nl of Startkabel.nl.

Waarom
Pyrénées-Orientales?

De betoverende atmosfeer van de regio, het milde klimaat, de relaxte levensstijl en de adembenemende natuur hebben onze harten gestolen. Maar er is meer aan dit avontuur dan alleen het vinden van een huis. Het is een uitdaging om te ontdekken hoe we onze carrières en inkomstenbronnen kunnen aanpassen. Hoe kunnen we financieel stabiel blijven terwijl we parttime in twee verschillende landen wonen? Dit zijn enkele van de vele vragen waarmee we geconfronteerd worden, en we nodigen je uit om met ons mee te lezen, te leren en te dromen.

We hopen dat je inspiratie vindt in onze reis en dat onze ervaringen je helpen bij jouw eigen Franse avontuur. Veel plezier met lezen!

Collioure by night

Collioure

Strand met vogels in de lucht

Blijf op
de hoogte